Краще, ніж у кав‘ярні: рецепт класичного макіато

Джерело: telegraf.com.ua

Такий напій можна приготувати навіть вдома.

Кава – це не просто напій, це цілий ритуал, який дарує заряд бадьорості та насолоди. А якщо додати до кави трохи вершків або молока, то ви отримаєте справжній шедевр – ароматний лате-макіато.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування лате-макіато, яке стане чудовим початком вашого дня або приємним доповненням до будь-якої зустрічі.

Секрети ідеального лате-макіато

Щоб лате-макіато вийшло дійсно смачним та ароматним, важливо знати кілька секретів:

  • Кава: Використовуйте для приготування лате-макіато свіжомелену каву espresso.
  • Молоко: Ідеальним для лате-макіато буде холодне жирне молоко.
  • Збивання: Збивайте молоко до утворення стійкої піни.
  • Подача: Наливайте лате-макіато в прозору чашку, щоб можна було милуватися контрастом кави та піни.

Рецепт класичного лате-макіато

Інгредієнти:

  • 1 порція espresso
  • 100 мл холодного молока
  • Цукор за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте espresso.
  2. Збийте молоко до утворення стійкої піни.
  3. Налийте espresso в чашку.
  4. Акуратно влийте збите молоко в чашку, намагаючись не порушити піну.
  5. Додайте цукор за смаком.

Порада:

Не бійтеся експериментувати! Додайте до лате-макіато сиропи, спеції, тертий шоколад або какао-порошок, створюючи свої унікальні смакові поєднання. Ви можете також використовувати рослинні альтернативи молоку, такі як мигдальне або вівсяне молоко.

Вдома також можна приготувати полуничний лимонад. Також,ми ділились рецептом “Живчику”.