На Закарпатті у ДТП загинув народний артист України Богдан Сташків

Джерело: pb-news.info

Україна втратила одного зі своїх талановитих синів. Народний артист України Богдан Сташків загинув у автомобільній катастрофі на Закарпатті.

Ця новина стала шоком для культурної спільноти та шанувальників його творчості. Тисменицька міська рада першою повідомила про цю трагічну подію у соціальних мережах, а згодом інформацію підтвердили правоохоронні органи.

Деталі фатальної аварії

За повідомленням обласної поліції, дорожньо-транспортна пригода сталася близько 14:10 на автодорозі Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я. Богдан Сташків, якому було 67 років, керував автомобілем BMW.

За попередніми даними, він не вибрав безпечної швидкості руху та не впорався з керуванням, що призвело до виїзду машини на узбіччя. Внаслідок цього автомобіль перекинувся на дах.

Трагедія забрала життя не лише Богдана Сташківа, а й його 59-річного пасажира, які загинули на місці аварії. Ще одна пасажирка, 67-річна жінка, отримала травми та була госпіталізована.

Життєвий шлях народного артиста

Богдан Сташків народився 21 серпня 1957 року в селі Дички Рогатинського району Івано-Франківської області. Його життя було тісно пов’язане з культурою та мистецтвом. Він здобув освіту в Рівненському інституті культури, а також закінчив юридичний факультет Львівського державного університету, що свідчить про його різнобічні інтереси та прагнення до знань.

Свою професійну діяльність Богдан Сташків присвятив розвитку культури у рідному краї. Він працював директором Будинку культури в місті Тисмениця, а згодом очолив Тисменицький відділ культури. Його внесок у розвиток української культури був значним і неоціненним, що й було відзначено почесним званням народного артиста України.

Втрата Богдана Сташківа – це велика трагедія не лише для його родини та близьких, але й для всієї української культурної спільноти. Його талант, відданість мистецтву та внесок у розвиток культури назавжди залишаться в пам’яті людей та в історії української культури.