Як правильно обрати страхування для виїзду за кордон

страхування для виїзду за кордон

Найчастіше подорож це яскраві враження та емоції, але іноді трапляються події, які можуть зіпсувати нам довгоочікувану відпустку, такі як раптове захворювання чи травма. У такий момент вам допоможе страхування подорожуючих. Однак, як правильно вибрати відповідну програму страхування серед різних пропозицій? Ось покрокове керівництво, яке допоможе вам підібрати оптимальний варіант страхового захисту:

1. Визначте свої потреби. Перед тим як оформити страховий поліс для виїзду за кордон, оцініть свої очікування від страховки, а саме від яких ризиків у вас має бути захист. Зверніть увагу на такі фактори, як кліматична зона подорожі, тривалість поїздки, заняття спортом або активний відпочинок (дайвінг, серфінг і т.д.)

2. Страхування автомобіля. Якщо ви виїжджаєте за кордон на своєму авто, вам необхідно оформити страховий поліс “Зелена карта”. За відсутність такого страхування штраф від 700 євро.

3. Варіанти страхового покриття. Порівняйте кілька програм страхування. Вивчіть які є субліміти щодо виплат залежно від наданої медичної послуги, терміни повідомлення про страхову подію. Стандартний набір ризиків має такий вигляд:

  • Невідкладна медична допомога – цілодобовий виклик швидкої допомоги.
  • Амбулаторне лікування – візит на огляд до лікаря.
  • Екстрена стоматологічна допомога – усунення гострого зубного болю, ліміт 100-150 євро.
  • Стаціонарне лікування. Оплачуються медичні витрати, включаючи госпіталізацію та забезпечення медикаментами.
  • Втрата багажу. Виплачується фіксована грошова сума за втрату, крадіжку чи затримку багажу.
  • Евакуація з місця аварії. Вертолітна евакуація, при зайнятті екстремальними видами спорту: гірські лижі, кайтінг тощо.
  • Повернення неповнолітніх дітей додому. У разі госпіталізації когось з батьків оплачується купівля квитків економ-класу дитині, для повернення на батьківщину.
  • Оплата послуг телефонного зв’язку у разі настання страхового випадку.
страхування

4. Винятки із страхового покриття. Зверніть увагу на обмеження та винятки, які зазначені в договорі страхування. Переконайтеся, що поліс відповідає вашим вимогам.

5. Хронічні захворювання. Якщо у вас вже є якісь захворювання, перевірте, чи покриваються їх загострення. Деякі страхові компанії пропонують покриття раніше існуючих захворювань за певних обставин.

6. Заняття спортом чи екстремальний туризм. Якщо під час закордонної поїздки ви плануєте займатися спортом, вкажіть це при оформленні поліса. Це збільшить вартість Вашої страховки, але забезпечить страховий захист у будь-якій ситуації.

7. Франшиза. Важливо звернути увагу на наявність франшизи в договорі страхування – це сума грошей, яка не виплачується вам за будь-якого розкладу.

8. Підтримка клієнтів. Вибирайте страховика з гарною службою підтримки та допомоги клієнтам. Переконайтеся, що вони пропонують цілодобовий асистанс по всіх доступних каналах зв’язку: вайбер, телеграм, ватсап.

Користуйтеся цим посібником та старанно плануйте вашу відпустку, а відповідний страховий поліс можна придбати онлайн, на сайті: safetravel.com.ua, який забезпечить комплексний захист та душевний спокій під час вашої подорожі. Сервіс працює цілодобово, вся процедура оформлення займе не більше 2 хвилин і готовий страховий поліс у вас на e-mail. Далі його слід лише роздрукувати чи зберегти у смартфон.