Ідеально до млинців та десертів: рецепт малинового желе
Джерело: telegraf.com.ua
Джем виходить дуже ароматним та смачним.
Літо щедро дарує нам свої щедроти, а малина – одна з найулюбленіших його ягід. Ці ароматні, соковиті плоди не лише неймовірно смачні, але й неймовірно корисні. З них можна приготувати безліч страв, і однією з найпопулярніших є малинове желе. Також, ми пропонуємо рецепт чорничного варення.
Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування малинового желе, яке стане справжньою окрасою вашої зимової комори.
Секрети ідеального малинового желе
Щоб малинове желе вийшло дійсно смачним та ароматним, важливо знати кілька секретів:
- Ягоди: Вибирайте для желе стиглі, ароматні ягоди малини без гнилі та пошкоджень.
- Підготовка: Перед приготуванням желе ретельно переберіть ягоди та видаліть плодоніжки.
- Цукор: Кількість цукру можна регулювати на ваш смак. Якщо ви використовуєте кислі ягоди, додайте трохи більше цукру.
- Желатин: Використовуйте якісний желатин, дотримуйтесь інструкції на упаковці.
- Форми: Ви можете використовувати для желе будь-які форми, які вам подобаються: силіконові, скляні, металеві.
- Зберігання: Зберігайте готове желе в холодильнику.
Рецепт класичного малинового желе
Інгредієнти:
- 500 г малини
- 200 г цукру
- 25 г желатину
- 500 мл води
Приготування:
- Ягоди малини переберіть, видаліть плодоніжки.
- 200 г ягід розімніть товстушкою або за допомогою блендера.
- Желатин замочіть у холодній воді на 10-15 хвилин.
- У каструлі змішайте розім’яті ягоди, цукор і 250 мл води. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
- Зніміть каструлю з вогню, додайте набряклий желатин і ретельно перемішайте, до повного розчинення.
- Додайте в масу 250 мл холодної води і ще раз перемішайте.
- Додайте в желе решту цілих ягід малини.
- Розлийте желе по формах і поставте в холодильник до повного застигання.
Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.