Ідеально до млинців та десертів: рецепт малинового желе

Джерело: telegraf.com.ua

Джем виходить дуже ароматним та смачним.

Літо щедро дарує нам свої щедроти, а малина – одна з найулюбленіших його ягід. Ці ароматні, соковиті плоди не лише неймовірно смачні, але й неймовірно корисні. З них можна приготувати безліч страв, і однією з найпопулярніших є малинове желе. Також, ми пропонуємо рецепт чорничного варення.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування малинового желе, яке стане справжньою окрасою вашої зимової комори.

Секрети ідеального малинового желе

Щоб малинове желе вийшло дійсно смачним та ароматним, важливо знати кілька секретів:

  • Ягоди: Вибирайте для желе стиглі, ароматні ягоди малини без гнилі та пошкоджень.
  • Підготовка: Перед приготуванням желе ретельно переберіть ягоди та видаліть плодоніжки.
  • Цукор: Кількість цукру можна регулювати на ваш смак. Якщо ви використовуєте кислі ягоди, додайте трохи більше цукру.
  • Желатин: Використовуйте якісний желатин, дотримуйтесь інструкції на упаковці.
  • Форми: Ви можете використовувати для желе будь-які форми, які вам подобаються: силіконові, скляні, металеві.
  • Зберігання: Зберігайте готове желе в холодильнику.

Рецепт класичного малинового желе

Інгредієнти:

  • 500 г малини
  • 200 г цукру
  • 25 г желатину
  • 500 мл води

Приготування:

  1. Ягоди малини переберіть, видаліть плодоніжки.
  2. 200 г ягід розімніть товстушкою або за допомогою блендера.
  3. Желатин замочіть у холодній воді на 10-15 хвилин.
  4. У каструлі змішайте розім’яті ягоди, цукор і 250 мл води. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  5. Зніміть каструлю з вогню, додайте набряклий желатин і ретельно перемішайте, до повного розчинення.
  6. Додайте в масу 250 мл холодної води і ще раз перемішайте.
  7. Додайте в желе решту цілих ягід малини.
  8. Розлийте желе по формах і поставте в холодильник до повного застигання.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.