Краще, ніж у кав‘ярні: рецепт класичного макіато
Джерело: telegraf.com.ua
Такий напій можна приготувати навіть вдома.
Кава – це не просто напій, це цілий ритуал, який дарує заряд бадьорості та насолоди. А якщо додати до кави трохи вершків або молока, то ви отримаєте справжній шедевр – ароматний лате-макіато.
Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування лате-макіато, яке стане чудовим початком вашого дня або приємним доповненням до будь-якої зустрічі.
Секрети ідеального лате-макіато
Щоб лате-макіато вийшло дійсно смачним та ароматним, важливо знати кілька секретів:
- Кава: Використовуйте для приготування лате-макіато свіжомелену каву espresso.
- Молоко: Ідеальним для лате-макіато буде холодне жирне молоко.
- Збивання: Збивайте молоко до утворення стійкої піни.
- Подача: Наливайте лате-макіато в прозору чашку, щоб можна було милуватися контрастом кави та піни.
Рецепт класичного лате-макіато
Інгредієнти:
- 1 порція espresso
- 100 мл холодного молока
- Цукор за смаком
Приготування:
- Приготуйте espresso.
- Збийте молоко до утворення стійкої піни.
- Налийте espresso в чашку.
- Акуратно влийте збите молоко в чашку, намагаючись не порушити піну.
- Додайте цукор за смаком.
Порада:
Не бійтеся експериментувати! Додайте до лате-макіато сиропи, спеції, тертий шоколад або какао-порошок, створюючи свої унікальні смакові поєднання. Ви можете також використовувати рослинні альтернативи молоку, такі як мигдальне або вівсяне молоко.
Вдома також можна приготувати полуничний лимонад. Також,ми ділились рецептом “Живчику”.