Такого ви ще не куштували: рецепт зеленого гаспачо з авокадо та зеленню

Джерело: telegraf.com.ua

Для приготування цього супу варто просто змішати всі інгредієнти.

Літні дні щедро дарують нам сонце, тепло і бажання освіжитися чимось легким та водночас насиченим. Саме таким блюдом стане гаспачо з авокадо та зеленню – холодна іспанська страва, яка завоювала світову популярність своїм яскравим смаком та поживністю.

Інгредієнти:

  • 1 кг томатів
  • 1 авокадо
  • 1 огірок
  • 1 зелений болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок зелені петрушки
  • 1 пучок зелені базиліка
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Підготуємо овочі: томати помиємо, розріжемо навпіл і видалимо насіння. Огірок, перець та цибулю подрібнимо кубиками. Авокадо очистимо від шкірки та кісточки, розріжемо навпіл і відкладемо.
  2. Обсмажимо овочі: на сковороді розігріємо оливкову олію та обсмажимо цибулю до м’якості. Додамо перець та продовжимо обсмажувати ще 5 хвилин.
  3. Зваримо томати: у каструлі закип’ятимо підсолену воду. Додамо томати та варимо 10 хвилин.
  4. З’єднаємо всі інгредієнти: в блендері подрібнимо варені томати, обсмажені овочі, авокадо, петрушку, базилік, часник, лимонний сік. Додамо сіль та перець за смаком і збиваємо до однорідної консистенції.
  5. Подаємо: гаспачо охолодимо в холодильнику протягом 30 хвилин. Перед подачею можна додати кубики льоду, скибочки огірка, оливки або сухарики.

Порада: для більш насиченого смаку гаспачо можна додати трохи вершків або сметани.

Також ми розповідали, як на десерт смачно запекти яблука. Також, пропонуємо рецепт літнього латвійського супу.