На смак, як гриби: рецепт ароматних кабачків на зиму
Джерело: telegraf.com.ua
Такі кабачки стануть вашою улюбленою закускою.
Кабачки – це універсальний овоч, який можна готувати різними способами. Але особливою популярністю користуються мариновані кабачки. Вони стануть чудовим доповненням до будь-якої страви, а також чудово зберігаються протягом зими. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами маринування кабачків, щоб ви могли вибрати той, який вам до вподоби. Також, ми пропонували рецепт огірків з куркумою.
Класичні мариновані кабачки
Інгредієнти:
- Кабачки молоді – 1 кг
- Часник – 4-5 зубчиків
- Кріп – 1 пучок
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 1 літр
- Оцет 9% – 100 мл
- Цукор – 2 столові ложки
- Сіль – 1 столова ложка
Приготування:
- Кабачки наріжте кружечками або кубиками.
- У стерилізовані банки розкладіть часник, кріп, перець і лавровий лист.
- Заповніть банки кабачками.
- Приготуйте маринад: закип’ятіть воду з цукром, сіллю та оцтом.
- Залийте кабачки гарячим маринадом і закатайте банки.
- Переверніть банки догори дном і укутайте теплою ковдрою до повного охолодження.
Мариновані кабачки з морквою та цибулею
Додаткові інгредієнти:
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Рослинна олія – 50 мл
Приготування:
- Моркву наріжте соломкою, цибулю – півкільцями.
- Обсмажте овочі на рослинній олії до золотистого кольору.
- Додайте обсмажені овочі до кабачків і залийте маринадом.
- Далі готуйте за класичним рецептом.
Мариновані кабачки з гострим перцем
Додаткові інгредієнти:
- Перець чилі – 1 шт.
- Мелений коріандр – 1/2 чайної ложки
Приготування:
- Додайте нарізаний гострий перець і коріандр до маринаду.
- Далі готуйте за класичним рецептом.
Швидкі мариновані кабачки
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Часник – 3 зубчики
- Кріп – 1 пучок
- Оцет 9% – 100 мл
- Рослинна олія – 50 мл
- Сіль, цукор, спеції – за смаком
Приготування:
- Кабачки наріжте кружечками.
- Змішайте кабачки з часником, кропом, оцтом, олією і спеціями.
- Розкладіть суміш по стерилізованих банках і закрийте кришками.
- Зберігайте в холодильнику.
Поради:
- Для маринування вибирайте молоді кабачки з тонкою шкіркою.
- Щоб кабачки залишилися хрумкими, перед маринуванням їх можна посолити і залишити на 15-20 хвилин, щоб вийшла зайва волога.
- Для додання пікантності можна додати в маринад різні спеції: гвоздику, корицю, чорний перець горошком.
- Мариновані кабачки можна використовувати як закуску, додавати в салати або як інгредієнт для інших страв.
Подаємо малосольні огірки разом із ніжними котлетами. До речі, можна замаринувати огірки та взимку готувати з ними різні салати.