Ідеально в якості перекусу в школу чи на роботу: рецепт солодкого сирного печива
Джерело: telegraf.com.ua
Приготування цього печива не займе у вас багато часу.
Хто сказав, що сир – це лише для сирників? Сьогодні ми запропонуємо вам приготувати незвичайне, ніжне і неймовірно смачне печиво з сиру, яке підкорить серця всіх ласунів. Це печиво стане чудовим доповненням до чаю або кави, а також порадує ваших рідних та друзів. Також, пропонуємо рецепт біскотті з горіхами та сухофруктами.
Чому варто обрати сирне печиво?
- Корисно: Сир – це джерело білка і кальцію, необхідних для здоров’я кісток і зубів.
- Смачно: Поєднання сиру з іншими інгредієнтами створює неповторний смак і текстуру.
- Швидко: Готується таке печиво дуже швидко і просто.
- Універсально: Можна експериментувати з різними добавками та спеціями, щоразу отримуючи новий смак.
Інгредієнти:
- Сир жирністю 9% – 250 г
- Вершкове масло – 150 г
- Цукор – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 250 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Щіпка солі
- Цукати, горіхи, родзинки (за бажанням)
Приготування:
- Змішуємо сухі інгредієнти: В окремій мисці просіюємо борошно, розпушувач і сіль.
- Збиваємо сир і масло: М’яке вершкове масло збиваємо з цукром до пишної маси. Додаємо сир і знову збиваємо.
- Поєднуємо сухі та вологі інгредієнти: По черзі додаємо до сирної маси яйце і сухі інгредієнти, акуратно перемішуючи.
- Додаємо родзинки та інші добавки: Якщо бажаєте, додайте в тісто улюблені сухофрукти, горіхи або цукати.
- Формуємо печиво: За допомогою чайної ложки або кондитерського шприца формуємо печиво і викладаємо його на деко, застелене пергаментом.
- Випікаємо: Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо печиво протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору.
Поради:
- Для більш насиченого смаку можна додати в тісто цедру лимона або апельсина.
- Якщо ви хочете отримати більш хрустке печиво, додайте в тісто трохи манної крупи.
- Для різноманітності форми можна використовувати спеціальні формочки для печива.
Раніше ми писали як приготувати печиво до Горіхового Спасу. Також, ми розповідали, як приготувати ніжні та смачні оладки.