Голова запаморочиться від задоволення: рецепт млинців з полуницею та вершками

Такі млинці стануть вашою улюбленою стравою. Їх із задоволенням з’їдять і діти, і дорослі.

Літо – це пора не лише спекотних днів, але й ароматних ягід. Полуниця – одна з найпоширеніших та улюблених літніх ягід, яка чудово підходить для приготування різноманітних десертів.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірно апетитних млинців, які стануть справжньою окрасою вашого столу. Млинці з полуницею та вершками – це не просто десерт, а справжня насолода для ваших смакових рецепторів.

Інгредієнти:

  • Для млинців:
  • 250 мл молока
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. борошна
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • Для начинки:
  • 500 г полуниці
  • 200 мл вершків (10-20% жирності)
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • М’ята (за бажанням)

Приготування:

  1. Приготувати тісто для млинців: Збити яйця з цукром до пишної маси. Додати молоко, борошно, сіль та збити до однорідності. Влити олію та ще раз перемішати.
  2. Випікати млинці: Розігріти сковороду на середньому вогні. Змастити сковороду олією. Влити ополоник тіста та розподілити його по всій поверхні сковороди. Випікати млинець протягом 1-2 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
  3. Приготувати начинку: Полуницю помити, обсушити та розрізати навпіл. Вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків.
  4. Нафарширувати млинці: На кожен млинець викласти полуницю, полити вершками та загорнути конвертиком.

Прикрасити млинці: За бажанням можна прикрасити млинці свіжими листочками м’яти.

На сніданок можна приготувати банановий кекс з медом і горіхами. Також, ми ділились рецептом кабачкових оладок з сиром нашвидкуруч.

Джерело