Гастроентеролог радить виходити з посту без шкоди для організму

Після тривалого голодування важливо поступово вводити продукти в свій раціон, починаючи з невеликих порцій овочів, риби і трохи м’яса, щоб дозволити організму адаптуватися без стресу і уникнути проблем з травленням.

Після тривалого періоду посту, коли організм звик до помірного та одноманітного раціону, перший день після посту є критичним для здоров’я. Важливо уникати раптових і значних змін у дієті. Чому не варто “накидатися” на їжу, якої не було в меню під час посту? Як правильно і безпечно повертатися до звичайного раціону, зберігаючи баланс між білками та овочами, та як впливає вживання алкоголю на вже адаптований до легких овочевих страв організм? Про це розповіла лікар-гастроентеролог Лариса Бойченко у коментарі УНН.