Додайте в полуничне варення горілку і будете вражені результатом: ароматний десерт з ноткою алкоголю
Джерело: telegraf.com.ua
Це варення вразить навіть найвибагливішого гурмана
Літо щедро обдаровує нас своїми соковитими дарами – стиглими ягодами та фруктами, які так і просяться на наш стіл. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати незвичайне варення, яке поєднає в собі насичений смак полуниці та легку пікантність горілки.
Це варення не лише смачне, але й неймовірно ароматне. Полуниця, відома своїм багатим смаком та ароматом, чудово поєднується з горілкою, яка додає їй легку пікантність та приємний післясмак. Таке варення стане чудовим доповненням до млинців, оладок, йогурту або морозива, а також може використовуватися як начинка для пирогів та пиріжків.
Інгредієнти:
- 1 кг полуниці
- 500 г цукру
- 100 мл горілки (40%)
- 1 пакетик лимонної кислоти
Приготування:
- Полуницю ретельно помийте, видаліть плодоніжки.
- У каструлі з товстим дном змішайте полуницю та цукор. Додайте лимонну кислоту.
- Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи, доки ягоди не розм’якшаться.
- Зніміть каструлю з вогню і дайте варенню трохи охолонути.
- Додайте в варення горілку і добре перемішайте.
- Розлийте гаряче варення по стерилізованих банках, закрийте кришками і переверніть догори дном. Залиште так до повного охолодження.
Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.