Діти більше не захочуть солодощів з магазину: рецепт шоколадного торту з кремом

Навіть якщо ви не вмієте пекти, цей торт вийде смачним навіть у новачка.

Шоколадний торт – це класика, яка ніколи не вийде з моди. Він завжди буде актуальним на будь-яке свято або просто як частування до чаю. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірного шоколадного торта, який здивує вас своїм насиченим смаком, ароматом та елегантним виглядом. Про це пише Рудь.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 200 г темного шоколаду (не менше 70% какао)
  • 150 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 100 г борошна
  • 50 г какао-порошку
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі

Для крему:

  • 500 мл вершків (33%)
  • 200 г темного шоколаду
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Для декорування:

  • 100 г темного шоколаду
  • свіжі ягоди (за бажанням)

Приготування:

Коржі:

  1. Шоколад поламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  2. Вершкове масло кімнатної температури збийте з цукром до пишної маси.
  3. По одному вбийте яйця, збиваючи після кожного.
  4. Додайте розтоплений шоколад і добре перемішайте.
  5. Борошно, какао-порошок, розпушувач та сіль просійте через сито і додайте до шоколадної маси. Перемішайте до однорідності.
  6. Вилийте тісто у дві однакові форми для випічки, застелені пергаментним папером.
  7. Випікайте коржі в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-35 хвилин.
  8. Готові коржі вийміть з духовки, дайте їм трохи охолонути у формах, а потім повністю охолодіть на решітці.

Крем:

  1. Вершки доведіть до кипіння, але не кип’ятіть.
  2. Зніміть з вогню і додайте поламаний на шматочки шоколад.
  3. Залиште на 5 хвилин, а потім добре перемішайте до однорідного стану.
  4. Додайте цукрову пудру та ванільний екстракт, перемішайте.
  5. Крем поставте в холодильник на 2-3 години, щоб він загус.

Збирання торта:

  1. Один корж викладіть на тарілку.
  2. Змастіть його щедрим шаром шоколадного крему.
  3. Накрийте другим коржем і знову змастіть кремом.
  4. Залишки крему використовуйте для обгортання торта по боках і зверху.
  5. Шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  6. З розтопленого шоколаду зробіть візерунки або просто полийте торт зверху.
  7. За бажанням прикрасьте торт свіжими ягодами.

Порада:

  • Щоб торт був ще більш насиченим, можна додати в тісто 100 г рубаних горіхів.
  • Для більш ніжного крему вершки можна збити перед тим, як додати шоколад.
  • Готовий торт можна зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів.

А якщо ви любите смачну випічку пропонуємо приготувати ніжні синнабони з найсмачнішою поливкою. Також, пропонуємо приготувати кекс з 5 інгредієнтів.

Джерело