Кабмін оновив порядок мобілізації для деяких категорій громадян

Джерело: pb-news.info

Кабінет Міністрів України вніс важливі зміни до процедури мобілізації для тих військовозобов’язаних, які доглядають за тяжкохворими членами своїх сімей. Ці нововведення значно спрощують і полегшують ситуацію для таких категорій громадян.

Скасування додаткових документів

Відтепер військовозобов’язані, які доглядають за хворою дружиною/чоловіком, дитиною або своїми батьками, не будуть змушені зазначати в заяві до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) інформацію про відсутність інших працездатних членів сім’ї. Ця вимога була скасована.

Також військовозобов’язані, батьки яких мають інвалідність І чи ІІ групи, більше не повинні будуть документально підтверджувати факт здійснення догляду за ними.

Спрощення оформлення документів

Важливим нововведенням стало й те, що для оформлення Акту про встановлення факту здійснення постійного догляду військовозобов’язаному більше не потрібно особисто відвідувати ТЦК та СП.

Тепер ця процедура може бути пройдена в спрощеному порядку, що значно полегшить ситуацію для тих, хто доглядає за важкохворими родичами.

Такі спрощення процедур мобілізації дозволять уникнути додаткового навантаження на сім’ї, які вже перебувають у складних обставинах.