Скандальне ДТП на Буковині: священники московського патріархату потрапили в аварію після застілля

Джерело: pb-news.info

9 серпня 2024 року поблизу села Струмок на Буковині сталася дорожньо-транспортна пригода, яка швидко набула розголосу через її учасників. Митрополит УПЦ МП Михайло Жар та інші священнослужителі Банченського Свято-Вознесенського чоловічого монастиря УПЦ МП опинилися в центрі скандалу після того, як автомобіль, в якому вони перебували, з’їхав у кювет. Про це пише ряд місцевих ТГ-каналів.

Обставини інциденту

За попередньою інформацією, інцидент стався після святкування дня великомученика Пантелеймона.

Водій автомобіля Lexus, в якому перебували священнослужителі, не впорався з керуванням, що призвело до аварії. Свідки події стверджують, що учасники застілля перебували у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Спроба приховування

Згідно з повідомленнями очевидців, після ДТП священнослужителі спробували приховати сліди аварії. Учасники інциденту швидко залишили місце пригоди. Також Була здійснена спроба заховати автомобіль.

Інцидент викликав значний резонанс у суспільстві. Місцеві жителі почали критикувати поведінку священнослужителів у соціальних мережах та закликати правоохоронні органи провести ретельне розслідування.

Правові наслідки

Наразі правоохоронні органи розпочали розслідування інциденту:

  • Встановлення всіх обставин ДТП
  • Визначення ступеня відповідальності кожного з учасників події
  • Можливе порушення кримінальної справи за фактом керування транспортним засобом у нетверезому стані

Позиція УПЦ МП

Офіційної реакції від керівництва УПЦ МП на момент публікації не надійшло. Очікується, що церква прокоментує ситуацію та вживе відповідних заходів щодо учасників інциденту.

Цей інцидент може мати серйозні наслідки не лише для безпосередніх учасників, але й для репутації УПЦ МП в цілому.

Скандальне ДТП за участю митрополита Михайла Жара та інших священнослужителів УПЦ МП стало яскравим прикладом невідповідності поведінки деяких представників духовенства їхньому статусу та суспільним очікуванням.