Українські медики врятували ще три життя завдяки трансплантації

Джерело: pb-news.info

Українські медики врятували ще три життя завдяки трансплантації – донором органів стала буковинка з геморагічним інсультом.

“На жаль, хвороба виявилася несумісною з життям, проте її родичі мали мужність врятувати своїм рішенням життя трьох українців”, – розповіли у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

Щоб встигнути доставити печінку з Чернівців до Національний Науковий Центр хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова, у небо знову підняли авіацію, адже орган має бути пересаджений протягом 8 годин з моменту його вилучення.

Ще дві нирки пересадили пацієнтам в ОКНП “Чернівецька обласна клінічна лікарня” та Перше медичне об’єднання Львова.

“Висловлюємо щиру подяку Національна поліція України за сприяння в організації доставлення донорського органу. Без вашої допомоги ця трансплантація була б неможлива. Також дякуємо всім командам лікарів за їхню бездоганну роботу. Низький уклін родичам загиблої. “, – йдеться в повідомленні на сайті МОЗ України.

Бажання допомогти, навіть коли рідної людини вже немає поруч, — це найвища форма любові і турботи про ближнього. Саме завдяки таким людям ми можемо мріяти про більш світле і людяне завтра.