Фестиваль Файне місто мріє про повернення додому

Джерело: pb-news.info

Фестиваль Faine Misto 2024, який вже розчинив свої обійми у Львові на території !FESTrepublic, знову готується зібрати тисячі шанувальників української музики. Цей масштабний культурний захід пропонує відвідувачам насичену програму на шести сценах, де виступатимуть 51 артист, серед яких Жадан і Собаки, KARNA, Курган і Агрегат, O.Torvald, Latexfauna та інші. Окрім музичної складової, фестиваль цього року вперше представляє Faine Music Forum – освітній майданчик для професіоналів музичної індустрії.

Тернопільські корені фестивалю

Фестиваль Файне місто, який цього року проходить вже вдванадцяте, має глибоке коріння у Тернополі. Саме звідти походить його назва, і саме там він народився та виріс. Протягом багатьох років Файне місто було символом Тернополя, збираючи тисячі шанувальників музики з усієї України.

Львівський прихисток у часи змін

Однак останні два роки фестиваль знайшов новий дім у Львові. Це рішення було прийнято з огляду на сучасні українські реалії та необхідність адаптуватися до нових умов. Львів гостинно прийняв Файне місто, надавши йому можливість продовжувати свою місію – об’єднувати людей через музику та культуру.

Мрії про повернення

Незважаючи на теплий прийом у Львові, серце Файного міста все ще б’ється в унісон з Тернополем. Організатори та учасники фестивалю з ностальгією згадують роки, проведені на берегах Тернопільського ставу. Вони мріють про той день, коли зможуть повернутися додому, до міста, яке дало назву і душу цьому унікальному культурному явищу.

Поки що Файне місто продовжує свою роботу у Львові, збираючи кошти на підтримку бригади НГУ АЗОВ та розвиваючи українську музичну індустрію. Але кожен його учасник знає: де б не проходив фестиваль, його коріння назавжди залишиться в Тернополі, і одного дня Файне місто обов’язково повернеться додому.

Також пригадайте: Фестиваль Файне місто зібрав для потреб Азову понад 90 млн грн.