Що таке СІП-панелі?

СІП панелі

Розвиток галузі виробництва будматеріалів націлений на забезпечення досить недорогого і відносно швидкого будівництва будівель. При цьому мають бути враховані технологічність і функціональність використовуваних матеріалів. СІП-панелі повністю відповідають цим вимогам, тому є прекрасною альтернативою іншим будівельним матеріалам.

Структурні ізоляційні панелі (СІП: https://masterovoy.com.ua/service/prodazh-sip-panelej/) являють собою тришаровий будівельний матеріал, що складається з двох зовнішніх листів орієнтовано-стружкових плит (ОСП) і внутрішнього шару з прокладеного між ними утеплювача. Утеплювачем служить пінополіуретан або пінополістирол, що погано проводить тепло. Шари надійно з’єднуються між собою за допомогою спеціального клею, тому створюють дуже міцну конструкцію.

СІП-панелі були створені в Канаді, де зарекомендували себе як чудовий матеріал для будівництва каркасних будівель. Незважаючи на недовірливе ставлення до нового і такого, на перший погляд, тендітного матеріалу, СІП-панелі поступово завойовують все більшу кількість прихильників, адже переваги панелей незаперечні.

Переваги СІП

Панелі мають великий запас міцності і здатні витримувати значне фізичне навантаження. Плити забезпечують теплоізоляцію, яку можна порівняти з двометровою цегляною стіною, прекрасно захищають від шуму, до того ж вони вогнестійкі, оскільки оброблені спеціальними засобами для зменшення горючості. Крім того, вони не схильні до шкідливого впливу цвілі та грибка.

Важливою перевагою є легка вага цього матеріалу. Для будинків із СІП-панелей не потрібне облаштування ґрунтовного і дорогого фундаменту, матеріал можна легко доставити до місця будівництва і швидко розвантажити. Ці фактори значно здешевлюють і прискорюють процес будівництва будинку.

Монтаж панелей простий, він не вимагає наявності складного обладнання. Для складання конструкції достатньо комплекту саморізів, монтажної піни і набору основних інструментів. Будівля зводиться швидко, незалежно від погодних умов і пори року, при цьому кількість будівельного сміття мінімальна.

СІП-панелі практично повністю складаються з натуральних матеріалів. Їхній внутрішній шар хімічно нейтральний, а смоли і затверджувачі в складі клею екологічно безпечні, тому панелі можна використовувати для спорудження будівель будь-якого призначення.

  • Недоліки СІП

Встановлення панелей:

  • Потрібна кваліфікована праця для правильного встановлення, щоб забезпечити герметичність і цілісність конструкції.
  • Для різання та обробки СІП панелей можуть знадобитися спеціалізовані інструменти.

Вологозахист і герметизація:

  • Для запобігання скупченню вологи і можливого розвитку цвілі необхідні правильні пароізоляційні матеріали і системи вентиляції.
  • Переконайтеся, що всі стики і шви добре загерметизовані, це дуже важливо для збереження експлуатаційних характеристик.

Застосування СІП панелей у будівництві

Застосування СІП панелей у будівництві
  • Житлові будівлі малоповерхові приватні будинки, односімейні та багатосімейні, так звані таунхауси.
  • Прибудови і мансардні поверхи: прибудови кімнат до існуючих будівель, різні надбудови – мансарди для приватних будинків.

Комерційні будівлі:

  • Офіси: Невеликі офісні будівлі та робочі приміщення.
  • Роздрібна торгівля: Магазини та торгові об’єкти.

Спеціалізовані споруди:

  • Будиночки для турбаз, котеджі для баз відпочинку.
  • Невеликі дачні будиночки, лазні, навіси для автомобілів, альтанки та інші будови.

Будівлі з СІП-панелей досить довговічні. Виробники гарантують тривалість експлуатації до 100 років. Для забезпечення таких часових показників недостатньо тільки чудових технічних характеристик панелей, важливим є ще й суворе дотримання технологій під час їх виготовлення, а також використання якісних компонентів. Під час вибору цього нового універсального матеріалу необхідно перевірити репутацію постачальника. Тоді бажання швидко, недорого і без особливих труднощів збудувати будинок буде легко здійсненним.