Як у бабусі в селі: салат з молодим буряком за 20 хвилин

Джерело: telegraf.com.ua

Цей салат дуже швидко готується та ще швидше з’ідається.

Літо – це щедрий сезон на свіжі овочі, які так і просяться на наш стіл. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом салату з молодим буряком та сиром фета, який стане справжнім вибухом смаків та фарб на вашому столі. Також, пропонуємо рецепт салату капрезе.

Цей салат поєднує в собі ніжну солодкість молодого буряка, пікантну солоність сиру фета, освіжаючу кислинку лимона та аромат зелені. Він стане чудовою стравою для легкого обіду, вечері або пікніка.

Інгредієнти:

  • 300 г молодого буряка
  • 100 г сиру фета
  • 50 г волоських горіхів
  • 1 пучок зелені цибулі
  • 1 пучок петрушки
  • 1 лимон
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. меду
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного перцю

Інструкція:

  1. Відваримо буряк: Молодому буряку не потрібна тривала термічна обробка. Ретельно вимийте його й відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 15-20 хвилин до м’якості.
  2. Готуємо заправку: В мисці змішайте оливкову олію, сік лимона, мед, сіль та перець. Збийте заправку до однорідності.
  3. Наріжемо інгредієнти: Наріжте відварений буряк кубиками, сир фета – кубиками, волоські горіхи – подрібніть, зелень цибулі – кільцями, петрушку – дрібно.
  4. Збираємо салат: У салатниці з’єднайте буряк, сир фета, горіхи, зелень цибулі та петрушку.
  5. Заправляємо салат: Полийте салат заправкою й ретельно перемішайте.
  6. Подаємо: Подавайте салат до столу одразу після приготування. За бажанням, можна додати до салату оливки або каперси.

Найкраще такий салат смакує із соковитими котлетками. Також, пропонуємо рецепт вітамінного салату.