У Києві з’явився перший в Україні сад скандинавської терапії

Джерело: pb-news.info

У Подільському районі Києва відкрили перший в Україні сад скандинавської терапії. Його створила команда данських та українських дизайнерів. Об’єкт допоможе проходити реабілітацію людям, що отримали психічні травми через війну.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу Київської міської державної адміністрації.

Сад скандинавської терапії облаштували в лісистій місцевості біля психіатричної лікарні імені Павлова. Під час відвідування парку люди, які страждають від психічних травм і посттравматичних стресових розладів, зможуть полегшити процес реабілітації.

Територія поділена на окремі зони для усамітнення, колективного спілкування та реабілітації. На думку організаторів, перебування на природі має задіяти різні органи чуття і поліпшити стан пацієнтів з посттравматичними розладами.

сад

Ініціатором проєкту створення став данський урбаніст, письменник, дизайнер Мікаель Колвілл-Андерсен. До втілення задуму в життя долучились понад 1000 місцевих волонтерів та міжнародні партнери.

сад

У відкритті нового об’єкта взяли участь посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен, заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

сад

“Нині, в умовах повномасштабного вторгнення окупанта в Україну, все більше людей потребують місць, де можна відволіктися і морально відпочити. Збереження ментального здоров’я та його відновлення – один із напрямів роботи медичних та соціальних працівників, які допомагають долати українцям наслідки війни”, — зауважив Микола Поворозник.

Він висловив сподівання, що сад скандинавської терапії — не останній подібний проєкт у столиці.