Комітет Верховної Ради обговорює зниження призовного віку

Джерело: pb-news.info

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглядає можливість значних змін у системі призову в Україні.

Пропонується знизити верхню межу призовного віку з 60 до 50 років, а нижню — з 27 до 20 років. Ця ініціатива викликала жваве обговорення серед експертів, військових та громадськості.

Економічні міркування

Одним з аргументів на користь таких змін є припущення, що люди віком від 50 до 60 років можуть бути більш корисними для економіки країни, ніж на військовій службі.

Проте це рішення створює нову “прогалину” у віковому діапазоні призовників, яку доведеться заповнювати іншими категоріями громадян.

Невирішені проблеми

Варто зазначити, що попереднє зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років не вирішило проблему нестачі людей на фронті.

Це ставить під сумнів ефективність запропонованих змін і викликає питання щодо їхньої доцільності. Експерти наголошують на необхідності комплексного підходу до вирішення проблеми комплектування збройних сил, який би враховував як військові потреби, так і економічні реалії країни.

Пригадайте: Закон про мобілізацію прийнято: з документу прибрали питання звільнення з військової служби.