Білий хліб на сухих дріжджах: ароматний та пишний

Джерело: telegraf.com.ua

Приготування цього хліба не займе у вас багато часу та сил.

Аромат свіжоспеченого хліба – це запах затишку, тепла і домашнього вогнища. Сьогодні ми пропонуємо вам спекти білий хліб за простим рецептом, який під силу навіть початківцям. Також, радимо спробувати французькі тости з полуницею.

Цей рецепт не потребує багато часу та інгредієнтів, а результат вас приємно здивує. Ваш дім наповниться неймовірним ароматом, а на столі з’явиться рум’яна, запашна хлібина, яка стане чудовим доповненням до будь-якої трапези. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна пшеничного
  • 300 мл теплої води
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ст. л. рослинної олії

Приготування:

  1. У мисці змішайте борошно, дріжджі, цукор і сіль.
  2. Додайте теплу воду і рослинну олію.
  3. Замісіть тісто, спочатку ложкою, а потім руками. Тісто має бути м’яким, еластичним і не липнути до рук.
  4. Міску з тістом накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину, щоб тісто підійшло.
  5. Підійшовши, тісто обімніть і сформуйте з нього круглу булку.
  6. Викладіть булку у форму для випікання, застелену пергаментним папером.
  7. Накрийте рушником і знову поставте в тепле місце на 30 хвилин, щоб тісто підійшло.
  8. Розігрійте духовку до 180°C.
  9. Випікайте хліб протягом 30-40 хвилин, до золотистої скоринки.
  10. Готовий хліб вийміть з духовки, дайте йому трохи охолонути, а потім наріжте скибками.

А якщо ви любите авокадо, рекомендуємо приготувати тост з авокадо та яйцем всього за 10 хвилин за рецептом “Телеграфа”. Також, пропонуємо рецепт салату “Спокуса”.