Яйце пашот: елегантна і проста “перлина” французької кухні

Джерело: telegraf.com.ua

Цю ресторанну страву зможе приготувати навіть новачок.

Яйце пашот – це не просто страва, це справжня кулінарна мистецтво, яке підкорює своєю простотою та вишуканістю. Ніжний жовток, оповитий м’яким білком, стає окрасою будь-якого сніданку, брускети або салату. Також, пропонуємо рецепт сирника з вишнями.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального яйця пашот, яке розтопить ваші серця та шлунки.

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 1 ст. л. оцту
  • 1 л води
  • Сіль за смаком

Обладнання:

  • Каструля
  • Ополоник
  • Миска
  • Шумівка
  • Паперові рушники

Приготування:

  1. Підготуйте воду. У каструлю налийте воду, додайте оцет, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму, щоб вода
  2. Створіть “вихір”. Візьміть ополоник і зробіть у воді кругові рухи, щоб утворився “вихір”.
  3. Розбийте яйце. Розбийте яйце в миску, намагаючись не пошкодити жовток.
  4. Обережно опустіть яйце у воду. Негайно опустіть миску з яйцем у центр “вихору”.
  5. Варіть протягом 3-4 хвилин. Не перемішуйте воду! Варіть яйце протягом 3-4 хвилин, щоб жовток залишився рідким.
  6. Вийміть яйце. За допомогою шумівки обережно вийміть яйце з води та дайте йому трохи стекти на паперових рушниках.
  7. Подавайте. Подавайте яйце пашот негайно, поки білок ще теплий. Додайте сіль за смаком.

А якщо ви любите авокадо, рекомендуємо приготувати тост з авокадо та яйцем всього за 10 хвилин за рецептом “Телеграфа”. Також, пропонуємо рецепт салату “Спокуса”.