Джем з полуниці та ківі: готуємо трохи екзотики на зиму
Джерело: telegraf.com.ua
Цей джем є яскравим поєднанням фруктів, яке сподобається навіть найвибагливішим гурманам.
Літо щедро дарує нам свої щедрі дари – солодкі ягоди та фрукти, які так і просяться на наш стіл. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати незвичайний джем, який поєднає в собі смак літа та екзотики – джем з полуниці та ківі. Також, ми пропонували рецепт джему з черешні.
Цей джем не лише смачний, але й неймовірно корисний. Полуниця багата на вітаміни C, E, A, а також калій, магній і фолієву кислоту. Ківі ж є джерелом вітаміну C, калію, магнію, фосфору та клітковини. Поєднання цих двох інгредієнтів робить джем справжньою вітамінною бомбою, яка допоможе вам зміцнити імунітет та покращити загальне самопочуття.
Інгредієнти:
- 500 г полуниці
- 300 г ківі
- 400 г цукру
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 пакетик пектину (за бажанням)
Приготування:
- Полуницю добре помийте, видаліть плодоніжки. Ківі очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
- У каструлі з товстим дном змішайте полуницю, ківі та цукор. Додайте лимонний сік.
- Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи, доки ягоди не розм’якшаться.
- За допомогою блендера або занурювального міксера подрібніть ягідну масу до однорідного стану.
- Якщо ви хочете, щоб джем був більш густим, додайте в нього пектин, дотримуючись інструкції на упаковці.
- Доведіть джем до кипіння, проваріть ще 1-2 хвилини і зніміть з вогню.
- Розлийте гарячий джем по стерилізованих банках, закрийте кришками і переверніть догори дном. Залиште так до повного охолодження.
Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.