Спагетті карбонара: класика італійської кухні за 30 хвилин

Джерело: telegraf.com.ua

Ця страва не забере у вас багато часу, але потішить неймовірним смаком.

Спагетті Карбонара — це класика італійської кухні, яка здобула популярність у всьому світі. Ця страва не потребує багато інгредієнтів, але результат вас неодмінно вразить своїм насиченим смаком та простотою приготування.

Сьогодні ми поділимося з вами автентичним рецептом спагетті Карбонара, який допоможе вам відчути справжній смак Італії на власній кухні. Також, пропонуємо рецепт лазаньї по-грецьки.

Інгредієнти:

  • 250 г спагетті
  • 150 г бекону (панчетти)
  • 2 яйця
  • 100 г тертого пармезану (пекорино романо)
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • Сіль та чорний перець за смаком

Приготування:

  1. Відварюємо спагетті: У великій каструлі закип’ятіть підсолену воду. Додайте спагетті та варіть протягом 8-10 хвилин до стану al dente (на зубок).
  2. Обсмажуємо бекон: Наріжте бекон кубиками. На сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте бекон до золотистого кольору.
  3. Додаємо часник: Подрібніть часник і додайте до обсмаженого бекону. Обсмажте ще 30 секунд, щоб часник розкрив свій аромат.
  4. Готуємо соус: У мисці збийте яйця з тертим сиром, сіллю та перцем.
  5. З’єднуємо інгредієнти: Коли спагетті зваряться, злийте з них воду, залишивши трохи (близько 1/4 склянки) у каструлі. Додайте спагетті до сковорідки з беконом та часником. Швидко перемішайте, щоб спагетті прогрілися.
  6. Додаємо соус: Зніміть сковороду з вогню та додайте яєчно-сирну суміш. Постійно помішуйте, щоб соус не згорнувся, але при цьому трохи загус за рахунок залишкового тепла від спагетті.
  7. Подаємо спагетті: Розкладіть спагетті по тарілках, посипте додатково тертим сиром та чорним перцем за смаком. Подавайте негайно.

А ще близьким можна сподобатися макарони з ковбасками у томатному соусі. Також рекомендуємо приготувати макарони з гарбузом та беконом за рецептом “Телеграфа”.