Грандіозний старт Євро-2024 у Німеччині

Джерело: pb-news.info

Протягом наступного місяця Німеччина стане епіцентром грандіозної футбольної події – Чемпіонату Європи 2024 року. З 14 червня по 14 липня ця країна перетвориться на справжню Мекку для прихильників найпопулярнішої гри з м’ячем.

Економічні перспективи

За прогнозами експертів Ifo Institute, проведення континентальної першості в Німеччині забезпечить приплив додаткових коштів до економіки держави. Завдяки натовпам уболівальників із різних куточків світу, німецький ВВП може зрости на 0,1%, а загальний дохід перевищить 1 мільярд євро.

Перші тривожні інциденти

Проте, попри загальне святкове передчуття, напередодні старту турніру вже сталися перші неприємні інциденти. Зокрема, у Німеччині фанати збірної Англії влаштували бійку з сербськими уболівальниками. За повідомленнями ЗМІ, англійці першими напали на бар, де відпочивали серби, кидаючи різні предмети.

Провокації російських уболівальників

Під час матчу-відкриття Євро-2024 між Німеччиною та Шотландією стався ще один скандальний інцидент. На стадіоні з’явилися російські прапори, які вивісили уболівальники з Росії. Це відбулося попри відсторонення збірної РФ від усіх міжнародних турнірів через повномасштабне вторгнення в Україну.

Проте, попри окремі провокації, Євро-2024 стартувало в атмосфері справжнього футбольного свята. Місяць видовищного футбольного дійства офіційно розпочався в Німеччині.

Результати матчів

  • Німеччина – Шотландія 5:1
  • Угорщина – Швейцарія 1:3
  • Іспанія – Хорватія 3:0
  • Італія – Албанія 2:1
  • Польща – Нідерланди 1:2
  • Словаччина – Данія 1:1

Також пізно увечері завершиться матч Сербія – Англія, проте ми з нетерпінням чекаємо стар нашої збірної на Євро.

Розклад матчів збірної України на Євро-2024

Україна розпочне виступи на Євро-2024 17 червня у Мюнхені грою з Румунією. У 2-му турі команда Сергія Реброва зустрінеться 21 червня у Дюссельдорфі зі Словаччиною. Завершать українці груповий раунд 26 червня у Штутгарті матчем проти Бельгії.