Наказував вбивати жителів Київщини – російського офіцера судитимуть заочно

Джерело: ukrinform.ua
Києво-Святошинська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира роти 64-ї окремої мотострілецької бригади Збройних сил РФ, який наказав стріляти у літнього чоловіка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Військовослужбовцю інкримінують ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Розслідування встановило, що під час тимчасового захоплення села Липівка Бучанського району, виконуючи наказ обвинуваченого, його підлеглі російські військовослужбовці з вогнепальної зброї вистрілили у чоловіка похилого віку, який перебував на власному подвір’ї і не становив для них жодної загрози.

Через заборону загарбників для цивільного населення вільно пересуватись селом чоловік не зміг отримати кваліфіковану медичну допомогу і помер.

Згодом росіяни з танка розстріляли його будинок, знаючи, що в ньому перебував поранений. Потерпілий згорів разом із будівлею.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці ідентифікували й оголосили підозру за фактом ведення агресивних воєнних дій російському воєначальнику, який керував захопленням територій Харківської області.