Український скрипаль переміг у надпрестижному конкурсі

Джерело: pb-news.info

Блискуча перемога національної гордості України засвідчила високий рівень вітчизняної музичної школи та підтвердила міжнародне визнання таланту українських митців.

Шлях до слави

Дмитро Удовиченко розпочав свій шлях до музичної вершини в Харківському музичному ліцеї під керівництвом Людмили Вареніної. Згодом він продовжив навчання в провідних німецьких вишах, де його наставниками були Борис Гарлицький і Крістіан Тецлафф. Молодий скрипаль здобув перемоги на численних міжнародних конкурсах, зокрема, друге місце на конкурсі Йозефа Йоахіма у 2018 році, третє місце на конкурсі Яна Сибеліуса у 2022 році та перше місце на Сингапурському міжнародному конкурсі скрипки того ж року.

Вершина досягнень

На престижному Міжнародному музичному конкурсі імені королеви Єлизавети Дмитро Удовиченко продемонстрував неперевершену майстерність та віртуозність на всіх етапах змагань. У фіналі, який відбувся у його 25-й день народження, він блискуче виконав Перший скрипковий концерт Дмитра Шостаковича, вражаючи журі та публіку своїм талантом. Перемога українського скрипаля на цьому престижному конкурсі стала історичною подією для України та світової музичної спільноти.

Гідна відповідь

На церемонії нагородження Дмитро Удовиченко продемонстрував принципову позицію, відмовившись потиснути руку одному з членів журі – росіянину Вадиму Рєпіну, який отримав звання народного артиста Росії від Путіна у 2022 році, а його дружина підтримує російське вторгнення на територію України.