Фонд Джорджа Клуні добиватиметься арешту російських пропагандистів

Джерело: pb-news.info

Юристи “Фонду Клуні за справедливість” оголосили про свій намір притягнути до відповідальності російських пропагандистів, які активно поширюють дезінформацію та пропаганду війни в Європі.

Стратегія дій

Як зазначила директорка з юридичних питань проекту Docket Анна Нейстат в інтерв’ю “Голосу Америки”, Фонд планує зосередитися на найбільш відомих російських пропагандистах. “Ми свідомо не називатимемо їхніх імен, тому що просимо прокурорів виписувати закриті ордери на арешт”, – пояснила вона.

Можливість арештів у Європі

На відміну від російських військових, багато пропагандистів люблять подорожувати Європою та мають зв’язки з різними країнами. Нейстат пояснила, що за наявності ордера на арешт, їх можна затримати в будь-якій європейській країні, яка є членом Європолу, а потім екстрадувати до держави, яка розслідує проти них кримінальну справу.

Перспективи розслідування

Проєкт Docket займається збором доказів військових злочинів та геноциду, які потім передаються до прокуратури європейських країн та Міжнародного кримінального суду. Нейстат зазначила, що більш практичним шляхом може бути висунення звинувачення у “пропаганді війни”, яка все ще є складом злочину в кримінальних кодексах кількох європейських країн, зокрема Польщі, Молдови та Словаччини.

Також згадайте: Aмерикaнець вигрaв рекордну суму в лотерею і купив мaєток у Голівуді.