Київ віддав шану медикині Госпітальєрів Ірині Цибух

У Києві відбулося прощання з Іриною “Чекою” Цибух – молодою медикинею добровольчого батальйону “Госпітальєри”, яка загинула під час ротації на Харківському напрямку 29 травня, за кілька днів до свого 26-річчя. Її життя обірвалося на службі Батьківщині, коли вона рятувала життя інших захисників України.

Шлях від активістки до героїні

До повномасштабного вторгнення росії Ірина працювала менеджеркою реформи Суспільного та реалізовувала освітні проєкти у віддалених селах Донеччини й Луганщини. З початком війни дівчина зайняла позицію старшої екіпажу в “Госпітальєрах”, прагнучи рятувати життя українських воїнів. Її самовіддане служіння Україні стало прикладом патріотизму та відваги.

Остання данина героїні

Попрощатися з Іриною Цибух до Києва прийшли рідні, друзі, побратими та всі, хто захоплювався її мужністю та самопожертвою. Наступного дня, 3 червня, у Львові відбудеться ще одна церемонія прощання з полеглою героїнею в Гарнізонному храмі о 14:00. Україна втратила справжню патріотку, яка віддала своє молоде життя заради свободи і незалежності країни.

Джерело