У Львові відзначать День кельнера

Завтра, 22 травня, у Львові відзначатимуть День кельнера. У цей день будуть розповідати про тих працівників ресторанної справи Львова, які зараз захищають Україну від ворога. Також у кількох закладах на день кельнерами стануть відомі лідери думок: чайові, які вони зароблять, скерують на потреби військових.

“День кельнера – уже традиційне свято для Львова. Роками 22 травня у місті  відзначають роботу кельнерів: офіціантів, адміністраторів, барист, барменів локальних закладів. Власники закладів самі обслуговують гостей, гості несуть улюбленим кельнерам квіти, мерія та громадські організації нагороджують найкращих працівників”, – пояснили у пресслужбі Львівської міської ради.

Там кажуть, що цей день має на меті демонструвати важливість професії у такому місті як Львів, підвищувати її авторитет.

“Утім зараз є одна справа, престиж якої понад усе – захист України. Серед інших до складу Збройних Сил мобілізувалося і чимало працівників ресторанної справи Львова. Саме їм цього року присвятили День кельнера”, – наголосили в мерії Львова.

кельнери

Відтак цьогоріч у межах цього унікального львівського свята побути кельнерами запросили відомих львів’ян, медійників, блогерів, волонтерів. Усі зароблені чайові скерують на закриття військових потреб. Окрім того, у цей день розкажуть історії львівських кельнерів, які захищають Україну чи активно волонтерять.

Заклади, які долучилися до відзначення Дня кельнера: ОмНомНом, Кава з молоком, Чотири чебуреки Prosecco Bar, Daily Dose of mmm, Vinoteca Praha, Братиська, Товариство, П’ятниця, Валентино, Кондитерська Крем&Джем, Старі Мури TEA BAR, Домашня пекарня «Кримська Перепічка», Альбертин, Re:Bro на Поляроні, Голодний Микола, ресторани «Кумпель», Ресторація Бачевських, Pizza Celentano на Ринку.

Також уперше до Дня кельнера долучився столичний заклад: Beermaster Pub, де власники працюватимуть, аби зібрати чайові для пивовара, що служить у ЗСУ.

День кельнера – символічне професійне свято, яке святкують у Львові з 2008 року з ініціативи ГО “Гільдія рестораторів Львова”. Останніми роками його співорганізовують заклади, Інститут галицької кухні та Львівська міська рада. У 2020-му та 2022-му роках свято не проводили. Цього року воно відбудеться без урочистої та розважальної частини.

 

Джерело